Spring naar inhoud

Soms helpt toeval je een handje

december 31, 2006

Bij het nasporen van de familie gegevens moet je soms een handje geholpen worden door een beetje geluk of toevallige ontmoeting of e-mail. Ik heb juist een pagina over Johannes Henricus Bodenstaff bijgewerkt op mijn website. Dit kon ik doen door zo’n beetje toeval of geluk.

Zo ontving ik gisteren een e-mail  van een ver familielid (een nazaat van Johannes Henricus Bodenstaff) met het bericht over het bestaan van een website over de Proefkoloniën.  Deze website is gemaakt door Wil Schackmann en verwijst naar het gelijknamig boek dat hij geschreven heeft.
Zo blijkt uit zijn onderzoek dat Johan Henricus Bodenstaff in het begin van de 19e eeuw naar het noorden vertrokken. Deze informatie had ik al eens gekregen, maar dit onderzoek van Wil Schackmann gaf net dat beetje meer informatie die het onderzoek naar familiegeschiedenis zo boeiend maakt. Zo blijkt dat Johan Henricus Bodenstaff een van de eerste 52 proefkolonisten te zijn. Dit is dan een nieuwtje dat ik tot op heden nog niet wist. Klein en ogenschijnlijk onbelangrijk detail, maar het maakt het verhaal van Johannes Henricus Bodenstaff en de geschiedenis van zijn familie net dat beetje completer waardoor de geschiedenis van de kleine luiden ook weer boeiender wordt.

Ook heb ik met Wil Schakcmann gemaild en hij heeft me nog wat andere aardige informatie over de familie Bodenstaff gegeven. Maar daar schrijf ik een andere keer wel weer over.

Zo brengt deze boeiende hobby mensen die elkaar helemaal niet kennen met elkaar in contact en wellicht ook dichter bij elkaar.
Te lezen dit boek:

Omslagdeproefkolonie

De proefkolonie
Vlijt, vaderlijke tucht en het weldadig karakter onzer natie

ISBN: 9789045848549

Auteur: Schackmann, Wil

Advertentie

From → Bericht

One Comment
  1. Wat ontzettend leuk dat er een boek is waarin onze familie naam in voorkomt, ik gelijk dit boek bestellen, als ik het uit heb zal een korte recensie hier achterlaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: