Spring naar inhoud

Familie is de bron van geschiedschrijving

december 28, 2006

Familiewapen11_1

Bij de beschrijving van de geschiedenis wordt zelden een rol toebedeeld aan “de gewone man”. Meestal wordt in algemene termen beschreven hoe mensen in een bepaalde periode leefden. Veel aandacht is er voor het leven van de heersende klasse en de kerk.

Genealogie maakt het leven van alledag meer zichtbaar en laat zien hoe families door de eeuwen heen woonden en werkten. Vaak zie je dat bepaalde beroepen steeds terugkeren en soms van vader op zoon over gaan. Ook zie je hoe families over de wereld uitwaaien, of juist gebonden blijven aan het land van hun voorvaders.

Merkwaardig genoeg wordt genealogie in de mannelijke lijn van de familie gevolgd, terwijl bij je geboorte eigenlijk maar één van jouw ouders 100% zeker is, en dat is je moeder.

Voor mensen die in genealogie geïnteresseerd zijn, zijn op het internet veel mogelijkheden. er worden al heel veel Nederlandse geslachten beschreven, waarvan sommigen met hun geschiedenis tot in de middeleeuwen terug gaan. Van veel namen in Nederland is informatie voor de tijd van Napoleon moeilijk te vinden, maar veel familienamen bestaan al van voor die tijd.

In deze weblog zal ik van tijd tot tijd beschrijven met welk onderzoek ik bezg ben en hoe ik aan nieuwe informatie kom.

Over het geslacht Bodenstaff bestaat deze website www.bodenstaff.tk.

Familiewapen11_1Er is een ook een familiewapen van de familie Bodenstaff gevonden. Of dat éch ons familie wapen is weet ik niet, maar mooi is het wel.

Downloaden familiewapen11.jpg (120.5K)

4 reacties
 1. Herman Bodenstaff permalink

  Dit wapen hangt bij mijn ouders thuis en is gemaakt door de broer van mijn opa, Herman Bodenstaff. Mijn vader heeft na het overlijden het genealogisch archief en dit wapen van mijn oudoom gekregen.

 2. M.Fiktorie permalink

  L.S.
  Met belangstelling kennis genomen van uw gegevens.
  Zelf ben ik via mij moeder rechtstreeks afstammeling van Johannes Henrikus Bodenstaff, hij was een heel goede timmerman en heeft destijds nog gewerkt aan de huisjes voor de kolonisten, zijn initialen staan in de balken.
  Ter informatie iIn Assen woont nog een achterkleindochter van Hermanus Bodenstaff, welke een broer was van mijn overgrootvader, Marinus Bodenstaff, mijn naamgever.
  Vriendelijke groet. Rinus Fiktorie Bergen op Zoom

 3. Rinus Fiktorie permalink

  Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik krijg meer en meer de indruk dat, de Bodenstaffjes een taai ras is.
  Destijds was bij mijn weten, mijn moeder Hendrikje Bodestaff de oudste Bodenstaff ooit ze werd bijna 96 jaar, maar als ik nu een zuster van haar, Albertje Jansen-Bodenstaff bijna 98 jaar en haar broertje 95 jaar, moet ik dat idee duidelijk bijstellen.
  Mijn vraag is zijn er nog oudere Bodenstaff’s bekend.
  Ik ben benieuwd.
  Groetend, Rinus Fiktorie Bergen op zoom

  • Marinus fiktorie permalink

   te uwer informatie:Steeds gedacht, dat mijn moeder de oudst levende Bodenstaff was, dat was ze doch haar jongste zuster Mevr. Albertje Jansen -Bodenstaff wonende te Assen, heeft nu de respectabele leeftijd van 101 jaar bereikt, of je een emmer leeggooit
   Haar broer werd, 97 jaar en is dit voorjaar overleden, over taai gesproken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: