Spring naar inhoud

Familie zoeken ……. familie vinden

april 18, 2009

Zoeken naar familieleden is vaak zoeken in het verleden. Het logische gevolg daarvan is, is dat je vaak zoekt naar gegevens van recent of minder recent overleden mensen. Je hoopt daarmee dan dat je met die gegevens steeds weer een stapje verder komt met je familieonderzoek. Soms een beetje verder in het verleden en soms een stapje dichter bij het heden.

Er zijn daarvoor natuurlijk altijd meerdere hulpbronnen te bedenken. Zo heb ik in 2001 rond de kerst alle Bodenstaff’s die ik in het telefoonboek kon vinden een brief gestuurd en uitgelegd dat ik ook een Bodenstaff ben en op zoek ben naar onze voorouders. In de brief heb ik hen gevraagd of zij mij aan informatie over hun directe familie wilden helpen. Ik heb daarvoor een staatje ontwikkeld en meegestuurd en gevraagd dit zoveel mogelijk aan te vullen met ontbrekende gegevens.

Veel mensen hebben hier positief op gereageerd en enkelen hebben mij ook gebeld en sommigen heb ik daarna ook bij hen thuis opgezocht.

Dit heeft mij dus veel informatie opgeleverd omdat ik op bezoek ging gewapend met mijn laptop en scanner.

Een heel andere manier van verkrijgen van informatie is het napluizen van boeken en documenten in archieven van gemeentes, kerken of bibliotheken.

Ook dat heeft mij geholpen met het vinden van informatie.

Maar waar ik toch het meest mee gevonden heb is het internet en dan vooral de mensen die ik via het internet “ontmoet” en mij met het vinden van allerlei informatie helpen.

Ook zijn er op het internet veel mensen vrijwillig bezig om allerlei familiegegevens te ontsluiten. Hiervan zijn op het internet meerdere sites te vinden. Zelf werk ik (op bescheiden schaal) ook mee aan een van die sites en dat is Familieberichten on-line. Op deze site zijn gegevens van, geboortes,  huwlijken en overlijden te vinden. Die worden verzameld door berichten uit kranten of bidprentjes, geboortekaartjes enz. te digitaliseren en beschikbaar te stellen en die informatie is dan via die website  weer op te halen.

De laatste paar dagen is een collega vrijwilliger (Arend) druk in de weer geweest met het digitaliseren van heel veel oude kranten berichten van de familie Bodenstaff.

Wellicht staat er een berichtje tussen die bij een beetje onderzoek een  van je eigen directe  familieleden blijkt te zijn.

Op de site zijn momenteel ruim 650.000 berichten te raadplegen.

Ik plaats nu sinds een maand of 3 elke week de overlijdensberichten die ik vind in de lokale krant op deze site. Ook heb ik een flink aantal oude overlijdensberichten geplaatst. Totaal heb ik nu bijna 700 berichten geplaatst en ik heb ook al gemerkt dat er al zeker 50 keer een advertentie is opgevraagd.

Ik zou zeggen neem eens een kijkje op deze website en ga eens op zoek.

Heb je zelf nog (oude) familieberichten of je ziet dat en van jouw woonplaats geen berichten staan én je wilt anderen helpen met het vinden van familie informatie, overweeg dan eens om je aan te melden als vrijwilliger voor deze site.

Veel succes met het zoeken en wie weet kun je helpen deze site met nog meer informatie te verrijken.

Groet

Philip Bodenstaff

PS.

Als je wel scans (JPEG) wel familieberichten hebt, maar je vindt het te veel werk om die te plaatsen, dan mag je die ook naar mij mailen. Ik zal er dan voor zorgen dat die geplaatst worden.

Advertentie

From → Bericht

One Comment
  1. John (Jan) Deys permalink

    Hallo Philip Als men ouder word begin je meer te denken aan vroeger. Zo ook hier. Mijn vraag. Tante Mien Bodenstaff wonende in Assen (1974 bezocht) Zoon Klaas, dochter Janny. Tante haar meisjesnaam was Van Leeuwen. Mijn vrouw is Johanna Anthoinetta van Leeuwen dochter van Antonie Van Leeuwen en Wijke Knol.
    Ze zijn in 1954 naar Canada verhuisd en daardoor ook verliest men vaak de familie connecties.
    Weet je hier iets van kun je mij dan laten weten. jjdeys@shaw.ca Bij voorbaat hartelijk dank

    John en Joanne Deys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: