Spring naar inhoud

Het graf van mijn bet-overgrootvader Franciscus Bodenstaff

september 30, 2008

Dsc04240 Het graf van mijn bet-overgrootvader Franciscus Bodenstaff

Enige dagen geleden ontving ik deze e-mail:

geachte heer Bodenstaff,

In Lienden ligt het grafmonument van Franciscus Bodenstaff, een dorpsarts uit de 19e eeuw. Sinds enkele weken staat dit grafmonument op de gemeentelijke monumentenlijst. Van de meeste monumenten probeer ik een soort biografie op te stellen en die te publiceren in het tijdschrift van de Historische vereniging voor de gemeente Buren. Van de huisarts is gelukkig een foto beschikbaar, maar over zijn omstandigheden en waar hij vandaan kwam weet ik nog weinig. Eigenlijk ook nog geen onderzoek naar gedaan. Van een andere amateur genealoog kreeg ik Uw emailadres. Vandaar. Heeft U informatie over die persoon. Heeft hij b.v. nog nakomelingen etc.

Alle informatie is van harte welkom.

Alvast hartelijk dank voor Uw moeite

met vriendelijke groeten

Jan Hogendoorn

Nu was dat niet zo heel moeilijk, want het betreft hier dus mijn bet-overgrootvader en ook van Ron v.d. Werdt had ik daarover al de nodige informatie ontvangen.

Franciscus werd  geboren  op 31 augustus 1781 en overleed op 24 september 1860. Hij was, net als zijn vader, Vroed- en Heelmeester. Hij woonde in Lienden bij Kersteren.

Hij was de zoon van Gerardus Johannes Bodenstaff en Hermenildis van Theefelen en had uit zijn huwelijk met Johanna Catharina Walter (*02-05-1803- ?) 4 kinderen.

Johanna was de dochter van zijn tante Jacoba Birgitta Bodenstaff en dus zijn volle nicht.

Ik heb deze informatie en zijn persoonskaart en de familielijn (mijn kwartierstaat) ook doorgegeven aan de heer Hogendoorn en kreeg deze reactie van hem terug

Heel erg hartelijk dank voor Uw gegevens over de familie. Het is toch elke keer weer ontzettend leuk om bij een graf ook dingen te kunnen vertellen. Vooral als het graf er al ruim 150 jaar ligt.

Ik heb ook nog wat gegevens betreffende de "geneesheer" en een foto. Ik moet die even opzoeken en dan krijgt U ze binnenkort ook toegemaild.

Het graf ligt in Lienden. en staat op de gemeentelijke monumentenlijst. Dat wil zeggen dat het grafmonument in zijn geheel moet blijven bestaan, maar wil niet zeggen dat er niet meer bijgezet mag worden. Het mag ook gerestaureerd worden. Het hekwerk is in redelijk goede staat. De zerk is gebarsten. Dit zal in de toekomst wel verder gaan, tenzij de scheuren dichtgelijmd worden. De letters zijn ook nog redelijk goed te lezen. Als ze gezwart zouden zijn, was het opschrift natuurlijk nog beter te lezen.

Sinds Juli 2008 is er een gemeentelijk lijst met monumentale grafmonumenten vastgesteld. Het is niet direct de bedoeling dat de gemeente gaat restaureren. Daar hebben ze de interesse niet voor. In Beusichem zijn er al twee opgeknapt nadat ze op die lijst geplaatst zijn.

Nogmaals hartelijk dank voor Uw moeite en gegevens.

met vriendelijk groet

Jan Hogendoorn

Gerardus Hermanus Franciscus  Bodenstaff, een van de kinderen van Franciscus, vertrok omstreeks 1870 naar “De Oost” en was de opa van mijn vader en de stamvader van alle “Indische Bodenstaff’s”.

Veel leeplezier en tot de volgende blog

Philip Bodenstaff

Typer_1

Advertentie
2 reacties
  1. Maggie permalink

    Hi Phil.
    Dit graf moeten we dan maar eens op een vrije dag gaan bezoeken.
    Groetjes Maggie

  2. Dag Phil,
    Ik zag dat je mogelijk een foto hebt van Franciscus Bodenstaff. Is het mogelijk die mij op te sturen? Dan kan ik die opnemen in mijn stamboom-overzicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: