Spring naar inhoud

Adriaan Bodenstaff en Cherry Duyns

juli 1, 2007

Dag allemaal,

daar ben ik dan eindelijk weer.

de verbouwing is nu eindelijk (zo goed als) klaar en dus heb ik weer wat meer tijd om te werken aan de familie geschiedenis.

Eerder schreef ik over Bodenstaff en de vakbond en daarin werd Adriaan Bodenstaff wat nader belicht. Deze Adiraan is beroemder dan ik dacht. Ik was weer eens aan het zoeken op het internet en nu vond ik op de website van de VPRO het volgende stukje tekst:

11:28 En toen gaf Troelstra mij een hand (2) In dit deel van deze in 1976 gemaakte ?oral history-serie?over de Nederlandse arbeidersbeweging uit de eerste helft van de twintigste eeuw spreekt Cherry Duyns met oud-SDAP-er Adriaan Bodenstaff over ondermeer zijn ontmoeting met socialistenleider Pieter Troelstra.

Na even doorzoeken vond ik ook nog deze website over Adriaan en Cherry. Hierin wordt een beschrijving gegeven van het programma "de Strijd 2" van 8 juli 1976, waar Cherry Duyns Adriaan Bodenstaff ontmoet.

Daar moet ik meer over weten en dat wordt dus mijn huiswerk voor de komende tijd. Komende weken maar eens onderzoeken of ik bij de VPRO wat meer informatie kan krijgen

Tot gauw dus,

Philip

Typer_1

Advertentie

From → Bericht

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: