Spring naar inhoud

Gegevens vastleggen en bewaren

januari 5, 2007

Voor het bewaren en vastleggen van familiegegevens, heb je een flink aantal ordners nodig, maar ook een fijn computerprogramma.

Jaren geleden heb ik daarvoor eens het Amerikaanse programma Family Tree Maker gekocht.  Informatie hierover vind je op http://www.familytreemaker.com/. Dat programma voldeed uitstekend zolang ik nog voornamelijk met het onderzoeken van mijn Australische/Engelse  familie bezig was. Maar naarmate ik meer en meer bezig ging met het onderzoek naar de geschiedenis van Bodenstaff, kreeg ik meer behoefte aan een goed Nederlandstalig programma. Ik werd als ik mij goed herinner door Ron v.d. Werd gewezen op het bestaan van Aldfaer. Dit is een heel prettig werkend programma en bovendien nog gratis ook!Het is te downloaden van www.aldfaer.nl en er zijn regelmatg up-dates.

Aldfaerlogo

Met dit programma heb je een goed overzicht van één persoon en zijn directe familie , maar er zijn ook handig overzichten te maken over de verschillende families. Deze kun je dan als PDF of Word documenten weergeven. Ik heb het ook gebruikt bij het maken van mijn website op www.bodenstaff.tk .

Maar voor het bewaren van documenten en foto’s heb je weer de ouderwetse ordners nodig.  Daar kun je de gegevens en zelfgemaakte overzichten van de  verschillende takken van de families bewaren. Daarnaast scan ik zoveel mogelijk documenten en foto’s, zodat ik er ook een digitale versie van heb. Heel lang heb ik daarvoor een HP scanjet 2100 gebruikt, maar die heeft het na jaren trouwe dienst begeven. Sinds kort gebruik nu een Epson V100. Daar kan ik, behalve documenten, ook kleinbeeld negatieven en dia’s mee scannen.

Dus wil je ook aan de slag en wil je de familiegegevens goed vastleggen, koop dan aan aantal ordners, een goede scanner goede software of download Aldfaer.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: